duminică, 15 martie 2015

Sănătatea-elixirul vieții


    Poți să ai în viață bani cu carul, să ai familia cât neamul țigănesc alături, poți fi cel mai îngâmfat sau cel mai fericit, cel mai fără rost sau cel mai puternic, cel mai trist sau cel mai mare barosan, poți să fii oricine căci dacă n-ai sănătate ești un nimic. Înțelegi? Un mare NIMIC.
    Doamne, cât de egoiști suntem noi, tâmpiții de oameni! Ne gândim ca niște proști continuu la cum să facem avere, să avem cât mai mulți bani, să avem o droaie de copii, să fim cu X sau cu Y, să lucrăm prin țări străine, să avem ce pune pe masă, să trecem prin băncile a cât mai multor școli și facultăți, să avem mașini scumpe și case cu turnuri până la cer.
    Dar la ce bun, frate, la ce bun?
    Dacă de când ești te-ai gândit doar la lucrurile acestea materiale și trecătoare, când boala își va pune pata pe tine sau pe cineva drag ție, ce faci? Ce te faci? Poți să-L rogi pe Dumnezeu în coate și-n genunchi căci sunt slabe șanse să mai scapi. Viața asta îți dă, dar îți și ia. Și îți ia ce ai mai de preț: SĂNĂTATEA.
    Niciodată nu m-am rugat lui Dumnezeu să îmi dea sănătate. Dar acum am înțeles. Viața nu e nimic fără o sănătate de fier. Iar modurile în care ne dăm seama de faptul că sănătatea e cea mai importantă pot fi devastatoare.
    Dacă tu nu te gândești la asta, atunci cine? Crezi că oamenilor le pasă de ce faci tu și ce ai tu în buzunare, dar nu e așa. Sunt câțiva care stau pe capul tău să vadă ce-ai mai făcut ca să te poată lăuda... sau critica. De aceea îți spun, eu, un nimeni în lume, sunt doar niște singuri, disperați și plictisiți, fără viață socială care caută să se infiltreze în viețile altora pentru că ale lor sunt simple nimicuri. Nu te mai gândi doar la ce spun oamenii despre tine sau la ce și cum să mai faci ca să te placă și ceilalți. Dacă te plac, bine, dacă nu, și mai bine, ne luăm jucăriile și ne ducem acasă.
    Pune mâna și fă ceva pentru binele și liniștea ta sufleteascã: roagă-L pe Dumnezeu să-ți dea sănătate, multă sănătate, ajută ca să fii ajutat, și dăruiește. Din puținul pe care îl ai dă și altora.   Credeam că în viață ai nevoie de noroc ca să fii cineva, să poți face ceva, și le uram oamenilor să aibă noroc. Credeam că dacă ai noroc vin și toate celelalte: sănătatea, fericirea, puterea.. Dar nu. De fapt, e exact pe dos. Dacă ești sănătos ești norocos. Dacă ești sănătos ești fericit, puternic și cel mai mare barosan. Dacă n-ai, n-ai.
    Dacă n-ai, roagă-te lui Dumnezeu să îți dea. Să te ierte și să îți dea sănătate. Că-i mai bună decât toate. Și dacă n-ai sănătate mori. Te-ai dus. Și atunci ce-ai rezolvat? Că faci umbră pământului degeaba? Că ești un nimeni? N-ai făcut nimic. Fă ceva, frate! Pune-ți viața în mâinile lui Dumnezeu și la rândul tău ajută alte vieți dacă vrei să-ți fie bine. Căci fără sănătate, îți spun eu, ești un nimeni. Și viața-i sănătate. Și sănătatea-i TOT. E elixirul vieții.


Adelina M.

Un comentariu:

  1. Foarte bine punctat și foarte frumos exprimat! Fără sănătate nu suntem nimic și nu avem nimic! Iar dacă o pierdem... nici toți banii din lume nu o mai refac, nici pilele și relațiile cu care se laudă unii nu mai ajută. Așa că... sănătate, că-i mai bună decât toate ;)

    RăspundețiȘtergere